پمپ لاینردار

پمپ لاینردار

پمپ ها انواع مختلفی دارند که با توجه به شرایط کار و نوع سیالی که پمپاژ می شود طراحی و ساخته می شود و ویژگی ها و ساختار متفاوتی دارند . پمپ لاینر دار از جمله پمپ هایی می باشند که به دلیل خاصیت ضد سایندگی یا مقاومت بالا در برابر سایش ، کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند و از آن ها در جابه جایی مواد حاوی ذرات جامد ساینده استفاده می شود  .

پمپ لاینر دار چیست ؟

پمپ لاینر دار به پمپ اسلاری گفته می شود که به دلیل سر و کار داشتن با مواد ساینده از پوشش های الاستومتری یا لاستیکی به منظور محافظت و افزایش طول عمر قطعات در ساختار آن ها استفاده می شود . این پمپ ها با نام پمپ انتقال گل و پمپ ضد سایش نیز شناخته می شوند .

انواع پمپ لاینردار

پمپ لاینردار دارای دو نوع پمپ عمودی لاینر دار و پمپ  افقی لاینر دار می باشند .

پمپ افقی لاینردار :

در پمپ افقی لاینر دار به منظور افزایش مقاومت در برابر سایش ، اجزای داخلی آن با پوشش های الاستومتری یا پلاستیک ضخیم پوشانده می شود که این امر موجب می شود تا بتوان از آن ها در انتقال مواد اسلاری که حاوی ذرات ساینده مانند گل حفاری و کار های سنگین می باشند استفاده کرد.

به طور کلی پمپ افقی لاینردار در انتقال مواد با خواص شیمیایی و فیزیکی و سایشی استفاده می شود . این پمپ ها بسیار مقاوم می باشد به طوری که تمامی قطعات سایشی در آن ها از فلزات بسیار با کیفیت و الاستومتر ها و مواد مقاوم در برابر خوردگی و سایش ساخته می شوند و طراحی بسیار دقیق و قوی دارند به طوری که نقاطی از پمپ که سایش در آن قسمت ها بالا می باشد دارای ضخامت اضافی و دو برابری می باشند .

راهنمای کامل پمپ های اسلاری (دوغاب)
بیشتر بخوانید

پمپ عمودی لاینر دار :

پمپ عمودی لاینر دار به صورت شافت و غلاف طراحی می شوند و همانند پمپ افقی لاینردار در ساختار تمامی قطعات و اجزایی که در تماس مستقیم با سیال قرار دارند از الاستو متر و فلزهای سخت استفاده می شود تا در برابر موادی که خاصیت سایشی و خورندگی دارند مقاوم باشند.

پمپ عمودی لاینر دار نصب و راه اندازی سریع دارند و یاتاقان و آب بند در آن ها خارج حوضچه سیال قرار می گیرد . طراحی ساده این پمپ ها موجب می شود تا تعویض قطعات در آن ها به راحتی ممکن باشد . همچنین در ساختار  آن ها از بلبرینگ مونتاژ شده با چیدمان آب بندی دو گانه به منظور جلوگیری از نفوذ دوغاب استفاده می شود . این پمپ ها دارای تنوع در نوع پروانه می باشند .

کاربرد پمپ لاینر دار

پمپ لاینر دار در جابه جایی سیالاتی  به کار برده می شوند که با مواد ساینده ، گل حفاری و … سر و کار دارند و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند که به تعدادی از آن ها در زیر اشاره می کنیم  .

  • این پمپ ها به عنوان پمپ شن و ماسه در معادن شن و ماسه  به کار برده می شوند .
  • از آن هابه عنوان پمپ معادن برای انتقال مواد معدنی در تمامی معادن از قبیل آهن ، مس ، سرب و روی استفاده می شود .
  • پمپ لاینرد دار به عنوان پمپ انتقال زغال سنگ در معادن زغال سنگ و همچنین به عنوان پمپ دوغاب در کارخانجات فولاد و کارخانجات فراوری مواد معدنی به کار برده می شود .
  • از دیگر کاربرد آن ها لایروبی کردن و استفاده در کارخانجات کود می باشد .
پمپ اسیدی
بیشتر بخوانید

الاستومترهای به کار برده در پمپ لاینردار

در پمپ های اسلاری لاینر دار به طور وسیع از سه نوع الاستومتر استفاده می شود که با توجه به اندازه ذرات جامد و شکل و سختی آن ها و همچنین خواص خوردگی سیال به کار برده می شود و شامل لاستیک طبیعی ، پلی یورتان و الاستومتر های مصنوعی می باشد .

  • لاستیک طبیعی :

استفاده از لاستیک طبیعی در پمپ لاینردار ، موجب می شود تا مقاومت در برابر سایش برای لاینر های پوسته تا سایر ذرات جامد 1.2 اینچ و برای لاینر های پروانه تا سایز 1.4 اینچ باشد . زمانی که از لاستیک طبیعی استفاده می شود ، باید سرعت چرخش پروانه کمتر از 5400 فوت بر دقیقه باشد تا مانع از خرابی لاینر در اثر افزایش دما در لبه خارجی پروانه شود . استفاده از این الاستومتر برای روغن و حلال و اسید های قوی نامناسب می باشد و امکان آسیب در صورت پمپاژ ذرات جامد بزرگتر و یا مواد ناخالص برای آن ها وجود دارد و همچنین استفاده از آن ها برای دماهای بالای 170 درجه فارنهایت مناسب نمی باشد .

  • پلی یورتان :

الاستومتر پلی یورتان در پمپ لاینردار ، در مواقعی که سرعت چرخش پروانه بیش از 5400 فوت باشد به کار برده می شود ، زیرا در این مواقع استفاده از لاستیک طبیعی غیر ممکن می باشد . در صورتی که سیال دارای ذرات جامد نرم باشد مقاومت پلی یورتان نسبت به لاستیک طبیعی بیشتر می باشد در حالی که اگر سیال حاوی ذرات جامد با لبه تیز باشد مقاومت آن نسبت به لاستیک طبیعی در برابر سایش کمتر خواهد بود . کاربرد پلی یورتان در دماهای بالای 158 درجه فارنهایت و همچنین برای محلول های اسیدی ، آلکالین ها ، کتون ها ، استرها و نیترو هیدروکربن ها مناسب نمی باشد و اگر مقاومت دمایی نیز افزایش پیدا کند مقاومت به سایش کاهش پیدا می کند .

  • الاستو مترهای مصنوعی :

این نوع الاستومتر ها شامل نئوپرن ، بوتیل هیپالون ، وایتون نوع A و … می باشد . این مواد برای کاربردهای شیمیای از مقاومت بیشتری نسبت به سایر الاستومترها بر خوردار می شود و اما مقاومت به سایش پایینتری نسبت به آن ها دارد و همچنین دماهای کاری بالاتری نسبت به آن ها تحمل می کنند .

ملاحظات مهم هنگام انتخاب نوع پمپ اسلاری برای پمپاژ سری
بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 20 =