پمپ اسلاری

پمپ اسلاری

پیشرفت علم و صنعت و نیاز به دستگاه های پیشرفته و کاربردی باعث شد که پمپ ها نیز تکامل پیدا کنند و کار صنعت و معدن را آسانتر نمایند . تولید پمپ های اسلاری از جمله ی این پیشرفت ها بود که موجب شد انقلاب عظیمی در کاربرد پمپ ایجاد شود . پمپ اسلاری از جمله ی پمپ های پر کاربرد در زمینه ی انتقال سیالات معدنی در حجم  زیاد می باشد . این نوع پمپ ها در طیف های وسیعی تولید و مورد استفاده قرار می گیرند .

این پمپ ها به دلیل کاربرد برای ترکیبات دو فازی که شامل سیالات و جامدات می باشند و به صورت اشباع شده و اشباع نشده وجود دارند از جنس و ضخامتی تولید می شوند که مقاومت زیادی در برابر این ترکیبات از خود نشان می دهند .

پمپ اسلاری چیست؟

پمپ اسلاری به پمپی گفته می‌شود که برای انتقال سیالات حاوی ذرات جامد (اسلاری) طراحی شده است. این سیالات می‌توانند از نظر غلظت، اندازه ذرات و خاصیت خورندگی بسیار متنوع باشند. صنایع مختلفی مانند معدن، صنایع غذایی، کاغذسازی، تصفیه فاضلاب و… به دلیل نیاز به پمپاژ این نوع سیالات به پمپ‌های اسلاری متکی هستند.

چرا به پمپ اسلاری نیاز داریم؟

  • انتقال مواد جامد همراه با سیال: پمپ‌های اسلاری قادرند مواد جامد با اندازه و غلظت مختلف را به همراه سیال پمپاژ کنند.
  • مقاومت در برابر سایش و خوردگی: این پمپ‌ها با استفاده از مواد مقاوم در برابر سایش و خوردگی ساخته می‌شوند تا بتوانند در شرایط سخت کار کنند.
  • کارایی بالا: پمپ‌های اسلاری به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با حداقل مصرف انرژی، حداکثر بازدهی را داشته باشند.

منظور از اسلاری اشباع شده و اشباع نشده چیست ؟

شاید این سوال پیش بیاید که تفاوت اسلاری اشباع شده و اسلاری اشباع نشده در پمپ ها در چیست ؟  باید گفت که اسلاری ترکیبی دوفازی از سیال و جامدات می باشد و به دو صورت اشباع شده و اشباع نشده وجود دارند که اسلاری اشباع نشده شامل ذرات بسیار نرمی می باشد و در نتیجه خواص سایشی کمتری دارند و آسیب زیادی به پمپ ها وارد نمی کنند اما اسلاری اشباع نشده دارای ذرات نا همگن و زبر و خشن بسیاری می باشد که خواص سایشی آن ها نیز زیاد می باشد . پمپ های اسلاری نیز به دلیل ضخامت و جنسی که از آن طراحی شده اند در مقابل ذرات سایشی مقاومت بیشتری نسبت به محصولات مشابه خود نشان می دهند و در نتیجه این همان انقلاب عظیمی می باشد که با تولید پمپ های اسلاری به وجود آمد .

انواع پمپ های اسلاری :

پمپ اسلاری شرکت آراد پیشه شاره عمدتا پمپ اسلاری طرح وارمن ( پمپ وارمن ) میباشند و در قسمت های مختلف کارخانجات از قبیل خروجی بالمیل, خروجی تیکنر, فیلتر پرس و هرجا که سیالات ساینده باشند کاربرد دارند .

این شرکت کلیه سایزهای پمپ وارمن اسلاری سری AH و سری SP وسری SPR و سری FROTH را به تولید انبوه رسانده است. در زیر تصاویر مربوط به مدل های مختلف تولیدی شرکت آزاد پیشه شاره را مشاهده می کنید:

  • مدل SLH

پمپ اسلاری مدل SLH

این پمپ افقی تک طبقه بوده جهت انتقال مایعات حاوی موادساینده استفاده میشود ودردونوع با لاینرلاستیکی ولاینرفلزی ساخته میشود.این پمپ پرکاربردترین پمپ اسلاری میباشدکه بیشتربرای خروجی بالمیل وسیالات خشن مورد استفاده قرارمیگیرد ودرهمه صنایع ازقبیل آهن,مس,طلا,زغال سنگ,شن وماسه ,سرب,روی وهمه مواد معدنی دیگرمورد استفاده قرارمیگیرد.این پمپ ازسریAHوارمن مهندسی معکوس شده است.

  • مدل SLV
پمپ اسلاری در مقابل پمپ آب: کدام گزینه برای شما مناسب است؟
بیشتر بخوانید

پمپ اسلاری مدل SLV

این پمپ به حالت عمودی بوده جهت انتقال دوغاب –تخلیه چاهک ها ومخازن حاوی موادجامدساینده استفاده میشود.این پمپ هاازپمپ وارمن سری SP-SPR وارمن مهندسی معکوس شده اندودرکلیه صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.

  • SLHU

پمپ اسلاری SLHU

این پمپ ها افقی میباشند که دارای پوسته نمیباشند وازنظرراندمان وهیدرولیک ومیزان مقاومت به سایش وشکل قطعات همان پمپ سری AHوارمن میباشد که درپمپ وارمن به پمپAHUمعروف میباشد.

SLHV

پمپ اسلاری مدل SLHV

این پمپ ها افقی میباشند ولی برای انتقال سیالات مخصوص  ازقبیل چوب وکاغذ وکربن وسایرسیالاتی که ازنظرمولکولی باید حفظشوند کاربرددارند وازپمپ سری TCوارمن مهندسی معکوس شده اندودرسایزهای مختلف مورد استفاده قرارمیگیرند.

پمپ های اسلاری شرکت آراد پیشه شاره از پمپ های وارمن و متسو مهندسی معکوس و تولید میشوند. اکثر پمپ اسلاری این شرکت طرح وارمن میباشد چون به دلیل داشتن قسمت های مکانیکی قوی وطراحی مخصوص حلزونی و پروانه استفاده از آنها در ایران مقرون به صرفه میباشد و سایش کمتر و عمر بالایی نسبت به پمپ های دیگردارند.

شرکت آراد پیشه شاره ازسایز یک اینچ تا هشت اینچ پمپ وارمن را به تولید انبوه رسانده و در هر دو متریال لاینر لاستیکی و لاینر فلزی به کارفرمایان تحویل مینماید.

این شرکت پمپ وارمن درسری AH – AHU – SP – SPR – TC -AHP  وسایر سری ها را معکوس نموده و ساخت مینماید که به روش خود شرکت نامگذاری کرده است.

جهت ثبت سفارش و یا دریافت مشاوره رایگان با شماره های : 02156231369   –  09149277269 تماس داشته باشید.

سایر انواع پمپ های اسلاری که مورد استفاده قرار میگیرند بصورت زیر هستند:

1 – پمپ سانتریفیوژ :

این نوع از پمپ های اسلاری از جمله ی متداول ترین و در عین حال پر کاربرد ترین پمپ های اسلاری می باشند که بر اساس نیروی گریز از مرکز ایجاد شده توسط پروانه موجود در پمپ کار می کنند و بیشتر برای سیالاتی به کاربرده می شوند که غلظت بالایی دارند  .  پمپ های اسلاری سانتریفیوژ  به دلیل ساختاری که دارند به سه دسته ی پمپ اسلاری افقی ، پمپ اسلاری عمودی و پمپ اسلاری شلنگی تقسیم می شوند .

2 – پمپ اسلاری پریستالتیک :

این نوع از پمپ ها فاقد قطعات سیل و آب بندی می باشند و به دلیل ساختارشان بیشتر برای انتقال سیالاتی استفاده می شوند که شرایط استریل داشته باشند زیرا که در این پمپ ها سیالات با بخش داخلی تیوپ تماس پیدا می کنند . پمپ های اسلاری پریستالتیک برای انتقال ترکیبات دو فازی که دارای ذرات ساینده می باشند و یا سیالاتی که به تنش برش حساسند گزینه ی مناسبی می باشند و مقاومت بالایی از خود نشان می دهند . تعمیرات و نگهداری این پمپ ها راحت می باشد و این از خصوصیات مهم آن ها می باشد .

 مزایا :

  • قابلیت انتقال ترکیبات دو فازی که دارای سیالات ساینده و ذرات جامد زبر و خشن می باشند را دارند .
  • تنوع محصول بالا می باشد و در نتیجه می توان پمپ اسلاری مناسب را با توجه به سرعت انتقال سیال و حجم مناسب آن انتخاب نمود .
  • دارای دامنه ی گسترده ای از هد و دبی می باشند .
  • انعطاف پذیری بالا از خصوصیات مهم آنها می باشد .
  • دارای تنوع بسیار در نصب و متریال ساخت می باشند .
منظور از پمپ اسلاری چیست
بیشتر بخوانید

معایب :

همه ی پمپ ها در مقابل مزایایی که دارند دارای معایبی نیز می باشند و این از خصوصیات هر محصولی می باشد . اما معایب این پمپ ها در مقابل ویژگی های کاربردی آن ها اندک می باشد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم .

  •  استهلاک بالایی دارند که اگر به طور منظم سرویس شوند کمتر دچار استهلاک می شوند .
  •  هزینه ی نگهداری بالایی دارند .
  •  حجم زیادی اشغال می کنند .
  • قیمت بالا می باشد .

همانطور که می دانیم پمپ های اسلاری از جمله ی پر کاربرد ترین پمپ ها در صنایع به شمار می روند که به منظور پمپاژ سیالات دو فازی که متشکل از مایع و جامد می باشند به کار برده می شوند . این نوع از پمپ ها مقاومت بسیار بالایی در برابر ذرات بسیار ساینده با چگالی بالا دارند و بازدهی خود را در طول عمرشان حفظ می کنند . در سایزهای متنوع و سیستم های گوناگون طراحی می شوند که در انتقال پیچیده ترین سیالات به کار برده می شوند . مشخصات پمپ اسلاری با توجه به نوع آن ها می تواند متفاوت باشد . پمپ های مورد استفاده برای پمپاژ اسلاری شامل پمپ های جابه جایی مثبت و انواع خاص پمپ ها مانند پمپ های انژکتور و پمپ های سانتریفیوژ می باشند که پمپ اسلاری سانتریفیوژ متداول ترین آن ها می باشد .

3- پمپ اسلاری عمودی:

این نوع پمپ‌ها برای پمپاژ سیالاتی با ذرات جامد درشت و ساینده مناسب هستند. پروانه این پمپ‌ها در داخل یک محفظه عمودی قرار دارد و به همین دلیل در برابر سایش مقاوم‌تر هستند.

4- پمپ اسلاری گریز از مرکز:

این نوع پمپ‌ها پرکاربردترین نوع پمپ‌های اسلاری هستند. در این پمپ‌ها، سیال با نیروی گریز از مرکز به سمت خروجی پمپ پرتاب می‌شود.

5-پمپ اسلاری ضد سایش:

 این پمپ‌ها برای پمپاژ سیالاتی با ذرات جامد بسیار ساینده طراحی شده‌اند. اجزای این پمپ‌ها از مواد بسیار مقاوم در برابر سایش مانند چدن، فولاد ضد زنگ و سرامیک ساخته می‌شوند.

6-پمپ اسلاری ضد اسید:

این پمپ‌ها برای پمپاژ سیالات خورنده و اسیدی استفاده می‌شوند. مواد به کار رفته در ساخت این پمپ‌ها باید در برابر اسیدها مقاوم باشند.

مهمترین مشخصات پمپ اسلاری

مشخصات پمپ اسلاری در انواع مختلف آن ها متفاوت می باشد اما متداول ترین آن که پمپ سانتریفیوژ می باشد دارای اجزای مهمی از قبیل محفظه ، پروانه ، شافت ، یاتاقان ، آب بند می باشند . پروانه های به کار برده شده در پمپ اسلاری می تواند از نوع لاستیکی یا فلزی باشد . از جمله ی حساسترین و مهمترین عناصر موجود در ساخت قطعات پمپ اسلاری ، میزان کروم و منگنز به کار برده شده در متریان آن ها می باشد .

کاربردهای پمپ اسلاری

پمپ‌های اسلاری در صنایع مختلفی از جمله موارد زیر کاربرد دارند:

  • صنایع معدنی: پمپاژ دوغاب‌های معدنی، پساب‌های معادن
  • صنایع غذایی: پمپاژ مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات، پوره‌ها
  • صنایع کاغذسازی: پمپاژ خمیر کاغذ و مواد شیمیایی
  • تصفیه فاضلاب: پمپاژ لجن و مواد جامد موجود در فاضلاب
  • صنایع شیمیایی: پمپاژ مواد شیمیایی خورنده

مشخصات فنی پمپ اسلاری

  • دارای مقاومت بالا در برابر سایش و خوردگی می باشند .
  • انواع مختلفی دارند که قابلیت ها و توان متفاوتی دارند .
  • دارای گستره ی وسیعی از آببند و سیلندر می باشند و دارای قابلیت تغییر کاربرد پروانه می باشند .
  • به طور معمول دارای حداکثر فشار 0.6 الی 7 بار و دبی 500 الی 10000 متر مکعب بر ساعت می باشند .
  • دارای جنس کروم و منگنز و همچنین ساختار دو لایه می باشند .
  • محدوده ی هد 6 بار می باشد .
  • سایز  10 تا 18 اینچ می باشد .
  • کیفیت بالایی دارند .
  • راندمان آن ها زیاد می باشد .
  • قابلیت کارکرد در شرایط سخت را دارا می باشند .
  • دارای تنوع سایز می باشند .
  • دارای تنوع در میزان هد و دبی می باشند .
  • انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند .
  • قابلیت نصب به صورت عمودی و افقی را دارند .
  • دارای تنوع در متریال به کار برده شده در ساخت می باشند .
فروش پمپ اسلاری
بیشتر بخوانید

قبل از تهیه پمپ اسلاری به چه مشخصات آن باید دقت شود ؟

به منظور پمپ کردن سیالی مورد استفاده قرار می گیرد که حاوی ذرات جامد ریز می باشد . واژه ی اسلار به معنی سیالی می باشد که در آن ذرات جامد وجود دارد و به دو نوع اشباع شده و اشباع نشده وجود دارند . منظور از اسلار اشباع شده سیالی می باشد که ذرات بسیار ریزی دارند و یکنواخت می باشند و ویسگوزیته بالایی دارند . اسلار اشباع نشده به سیالی گفته می شود که ذرات ریز آن مخلوط غیر یکنواختی ایجاد می نماید . از آن جایی که انواع مختلفی دارند در انتخاب آن ها باید دقت کرد تا با توجه به کاربردشان که در معادن ، لایروبی ، صنایع شن و ماسه و … می باشد مشخصات پمپ اسلاری را در نظر گرفت و بهترین نوع آن ها را انتخاب نمود ، زیرا پمپ های اسلاری قیمت بالایی دارند و هزینه ی تعمیر و نگهداری آن ها نیز بالا می باشد و در صورت انتخاب نادرست هزینه های زیادی به بار می آورد . در زیر به برخی از جمله ی مهمترین مشخصات  که قبل از تهیه آن ها باید مورد توجه قرار گیرد اشاره می نماییم :

  • توجه به اندازه ذرات از نکات مهم می باشد که که هر چه قدر ذرات بزرگتر باشند از پمپ مقاوم تر و قوی تر باید استفاده شود .
  • توجه به میزان دما سیالات یا ترکیبات پمپ شونده
  • توجه به میزان اسیدی یا بازی بودن سیالات یا ترکیبات پمپ شونده
  • میزان سرعت پمپاژسیال و حجم انتقال آن
  • میزان دبی پمپ
  • میزان هد استاتیک پمپ
  • مشخص نمودن ضرایب اصلاح هد و بازده پمپ
  • توجه به قطر لوله
  • توجه به اتلاف هد اصطحکاکی
  • میزان هد دینامیکی
  • توجه به سایز پروانه
  • توجه به آببندی شافت پمپ
  • توجه به انتخاب درست جنس بدنه با توجه به محیط کاربرد و شرایط کاری جهت افزایش عمر پمپ
  • توجه به نوع ذرات پمپ شونده

بصورت کلی عوامل موثر در انتخاب پمپ اسلاری عبارتند از:

  • نوع سیال: غلظت، اندازه ذرات، دما، pH و خاصیت خورندگی سیال
  • دبی: مقدار سیالی که باید در واحد زمان پمپاژ شود
  • هد: ارتفاعی که سیال باید پمپاژ شود
  • اندازه ذرات جامد: حداکثر اندازه ذراتی که باید پمپاژ شوند
  • شرایط محیطی: دما، فشار و رطوبت محیط

نتیجه‌گیری

پمپ‌های اسلاری نقش بسیار مهمی در صنایع مختلف ایفا می‌کنند. انتخاب پمپ مناسب برای هر کاربرد، نیازمند شناخت دقیق از ویژگی‌های سیال و شرایط کاری است. با توجه به تنوع بالای پمپ‌های اسلاری، مشورت با کارشناسان آراد پیشه شاره می‌تواند به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *